Samsung smartphony pro všechny

Prohledat fórum
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Macro video na i8910 HD
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Macro video na i8910 HD

Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3346

• admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
Diskuse ke článku Macro video na Samsungu i8910
Poslední úprava: 9 měsíců Napsal fildin. Důvod: oprava odkazu

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3354

• smith
  • NEPŘÍTOMEN
  • Nováček
Tak tento způsob teda neznam .......mohl by ještě někdo trošku laicky objasnit jak to funguje,proč se tak děje atd.? Z videa jde jen vidět že s ním klepne do dlaně ale neni nijak popsáno co se tím způsobí.

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3355

• admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
podle meho laickeho vysvetleni:

typek priblizuje cameru k ruce, tim se ona snazi zaostrit a pak s ni klepne o dlan a tim ji jakoby zaaretuje v tom bode a zustane cocka zaostrena..

nevim, ale podle vseho to funguje...

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3357

• tomasmedek
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
To postupné přibližování k ruce není třeba, on měl jen problém s tím to názorně natočit. K úspěchu celé akce není třeba ale nic zdržovat. Stačí přepnout do kamery a jebnout s tím o ruku. V popisu článku se říká, že je to brutální a trochu je - tou ránou se posune čočka dopředu a protože telefon při režimu videokamery vůbec neostří (fixfocus), tak tam zůstane.

Vyzkoušejte si to a za čas přijdete na to, že podle síli úderu se dá volit jak moc je to makro. Někdy se to posune jen o kousek, někdy nadoraz. Po přepnutí na foťák se čočka vrátí na své místo.

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3358

• zikpik
  • NEPŘÍTOMEN
  • Přispěvatel
  • n2o5
To je teda masáž, fakt, že to funguje :-O Ale vyzkoušeno a dost, jednou by mi taky ta optika mohla vypadnout ven :-D :-D :-D A mmch. ruku na srdce, jak často a v jakých situacích využijete makro kameru? A pokud je někdo nadšenec do natáčení lezoucích mravenců, tak jako prevenci před poškozením optiky doporučuji (resp. vím o tom, ale nemám to a nezkoušel jsem to) TOTO
Poslední úprava: 2 let, 8 měsíců Napsal zikpik.

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3361

• tomasmedek
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
Ale to není makro, to je dlouhý sklo. K tomu stačí dát před čočku obyčejný dalekohled, hele:
Poslední úprava: 9 měsíců Napsal fildin. Důvod: nefunkční příloha

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3366

• zikpik
  • NEPŘÍTOMEN
  • Přispěvatel
  • n2o5
ajo, nojo, vždyť jsem popleta... pardon. Tak EDIT: bouchejte s tím dál :-P

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3382

• javak810i
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • původní český (zatím)
JJ tenhle způsob už jsem zkoušel asi před třemi týdny. Bohužel nemám to srdce s tím pořádně praštit .

Každopádně nevím, co je tak těžkého tam to zaostřování dát, dyť je to jen věc sw a natáčení videa by pak mezi telefony nemělo konkurenci (ono už teď nemá, ale...)
KARMA+ ZA MOU POMOC POTĚŠÍ
Alcatel One touch -> Ericsson T65 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K750i -> Sony Ericsson K810i -> Nokia 5800 -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X1 -> Samsung i8910 HD 2x -> Nokia 5800 -> Samsung i8910 HD

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3383

• NaNooG
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
HDcko samozrejme pri videu ostri, ale pomerne malo. Muj stary kompakt pri toceni videa neostril vubec, takze kdyz jste zacali tocit napred neco vzdalenyho, tak na to se naostril, a kdyz jste pak prejeli na neco blizsiho tak to bylo uplne rozmazany. HDcko aspon takhle ostri, a ikdyz to neni zrovna makro, tak aspon neco.

A ten zpusob je teda pekne drsny, a ikdyz se pak optika vrati, urcite ji to neprospiva a po case by s ni mohl byt problem. Prece jen je to velmi jemna mechanika a razy (navic umyslne vyvolane) ji neprospejou.

Fotit prez dalekohled uz jsem taky zkousel, a opravdu to funguje staci ho jen spravne nastavit, a mate krasny zoom. Blby je ze v ruce je skoro nemozne to udrzet.
Všichni o mě říkají, že jsem flegmatik... ale mě je to jedno

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #3431

• tomasmedek
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
Samsung i8910 HD při točení videa neostří. Není důvod. Díky poměru vstupní čočky a velikosti čipu je v rozličení 720p hloubka ostrosti obrovská, od cca 60cm je všechno ostré. Třeba se to změní, ale nyní neostří. Mimochodem, ani by to nestíhal. I vyspělé velké kamery občas zaváhají a ostrost houpne. To se ti u tohoto telefonu nestane, protože prostě neostří. Believe me.

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 8 měsíců #4144

• admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
tady jedno docela pekny macro video z naseho telefonu

Poslední úprava: 2 let, 8 měsíců Napsal admin.

Re:Macro video na i8910 HD 2 let, 6 měsíců #7185

• Don BRAUN
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
Tak ten tvůj odkaz na tu optiku je opravdu hukot....
  • Strana:
  • 1
Moderátoři: Tatrox, Kulisek
Doba nahrání stránky: 0.34 vteřin