Já jsem si aktivoval Route66. Doživotní licence mě vyšla na asi 890 Kč. Zdarma k tomu bylo upozorňování na radary po dobu 6 měsíců. Kdybych měl navigaci zhodnotit, dal bych jí asi dvojku. Naviguje dobře a v 98% se na ní můžu spolehnout.
Kdybych měl vypíchnout, co mi trochu vadí, tak jsou to dvě věci - v bada 1.2 je načítání navigace delší než 2 minuty, někdy to trvá i 5 minut. Za to ovšem nemůže navigace, nýbrž nedokonalý firmware. V bada 2.0, která má vyjít v nejbližších týdnech, už má být tento problém zcela vyřešen.
No a druhá věc, která mi trochu vadí, jsou rok staré mapy. Mnoho změn se sice neudálo, ale přece jenom vždy před delší cestou doufám, že se nesetkám s nějakými problémy. Ale chápu, že se mapy neaktualizují každý měsíc, to by asi bylo finančně neúnosné.
Mimochodem, pokud chcete co nejrychlejší "uchycení" navigace, zvolte (Nastavení -> Konektivita -> Místo) pouze první dva body, tzn. povolení navigace a rozšířenou navigaci. Pokud budete mít aktivované i služby sítě pro zjišťování polohy, prodlouží se čas uchycení navigace (a to jak v UMTS tak EDGE síti). Volba použití senzorů je vhodná pouze pro pěší navigaci.