Fórum o Samsung smartphonech

Prohledat fórum
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Externí mikrofon
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Externí mikrofon

Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29891

• Saur.us
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
  • I8910XXIJ1
Zdravim lidi,
zajímalo by mě, zda existuje způsob připojit k HDčku externí mikrofon, jako to mají klasické kamery. Při nahrávání například koncertů nebo jiných akcich, kde hlasitost integrovaný mikrofon drtí, by to mohlo zlepšit kvalitu zvukového záznamu.
Nějakej nápad?

FW I8910XXIJ1

Dík
Já na vojnu nepůjdů, já to mrdám!

Re: Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29907

• georgo
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HX-V8 SK, modem JC1, SPBShell 3.7.2.673
no nakolko je moznost pripojit handsfree, tak je mozne pripojit aj externy mikrofon...
Nevedel si si poradit a niekto ti pomohol? A zabudol si sa mu podakovat? Naprav to a daj mu K+
NEMAM RAD LUDI CO SA POVYSUJU. NA NIEKTORÉ PRIMITÍVNE KOMENTÁRE NEREAGUJEM!

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29939

• Saur.us
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
  • I8910XXIJ1
No pokud připojim mikrofon do 3,5jack díry, tak ho bere jako handsfree ale navíc vyhodí hlášku, že používat musim jedině integrovanej mikrofon, takže nic...

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29940

• NaNooG
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
zkus to napřed s dodávaným handsfree, tam mikrák je a bere ho. Pokud půjde nahrávání s ním, tak potom musíš předělat externí mikrofon na čtyř kontaktový jack, protože klasický tří kontaktový je na audio, a čtvrtý na mikrofon + ovládání tlačítkem. Podle mě ale nahrávání externím nepůjde, protože kamera má svůj mikrofon navíc tady ani není limitace mikrofonem, jako spíše nízkou frekvencí a bittrate nahraného audia.
Všichni o mě říkají, že jsem flegmatik... ale mě je to jedno

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29941

• Saur.us
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
  • I8910XXIJ1
Dík za radu, zkusim co to udělá...imho lepší frekvence a bitrate stejně nezmění to, že při extremní hlasitosti okolí by to integrovanej mikrák bral líp. Při normální hlasitosti funguje nahrávání zvuku dobře (díky novýmu oficiálnímu FW kde konečně přislu na to, že AAC je mnohem lepší)Právě proto jsem si myslel, že větší externí mikráky jsou víc stavěný na tak náročný prostředí jako je třeba koncert...jediná věc co mě napadla je zakrejt ho vatou a odizolovat od hluku

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29942

• Saur.us
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
  • I8910XXIJ1
Tím externím mikrofonem mám na mysli třeba něco jako je tohle:
30295_0.jpg

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29943

• NaNooG
  • NEPŘÍTOMEN
  • V.I.P.
  • HyperX V7 CZ
bacha dvojpost

jinak mikráky snesou hodně, důležitější je nastavená citlivost snímání. Z mikráku totiž leze strašně slabý signál, který se podle SW nastavení zesílí na určitou hodnotu. No a když máš nastavenou velkou citlivost, tak se to pak moc zesiluje, jsou obrovský špičky celý to nestíhá a dělá to bordel. Proto HX ve svém patcheru nabízí možnost nastavení citlivosti právě pro tyto případy. Nicméně je pravda, že velké mikrofony zvládají větší hluky lépe, než miniaturní. Takže externí by se na koncerty do první řady hodil, navíc ho můžeš vybavit odporem, tkerý ještě více sníží citlivost a pak by to mohlo nahrávat dobře. Chce to ale odzkoušet, navíc pořád nevíme jestli externí micro jde
Všichni o mě říkají, že jsem flegmatik... ale mě je to jedno

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29946

• lakotamm
  • NEPŘÍTOMEN
  • Přispěvatel
  • HX-V11
Ak by to išlo, tak by nebol problém originál rozobrať a prepájkovať kábliky na neoriginál.

Idem to odskúšať.

EDIT:

Takže môj telefón nahráva cez mikrofón integrovaný v telefóne.
Poslední úprava: 1 rok, 5 měsíců Napsal lakotamm.

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29947

• Saur.us
  • NEPŘÍTOMEN
  • Kolemjdoucí
  • I8910XXIJ1
Nešlo by nějakým softwarovým způsobem přinutit mobil k tomu, aby se dalo určovat co je zrovna připojeno ve 3,5jacku a navíc ho přinutil potom používat při nahrávání externí majk místo integr? To by byl úplnej ideál.

Re:Externí mikrofon 1 rok, 5 měsíců #29948

• lakotamm
  • NEPŘÍTOMEN
  • Přispěvatel
  • HX-V11
Všetko sa dá. Len treba vedieť ako .
  • Strana:
  • 1
Moderátoři: Tatrox, desos, Kulisek
Doba nahrání stránky: 0.40 vteřin