|
dobbin napsal:
hmm, mne táto posledná verzia robí nepríjemnú vec...i keď je zamknutý telefón, pri náhodnom, či úmyselnom stlačení prostredného tlačítka sa po odomknutí telefonu zobrazí práve nie hlavná stránka, ale menu ovládané týmto tlačítkom  ..nepríjemné, jeden klik navyše...nespomínam si, že by mi to robila niektorá staršia..
Právě pro jsem přešel zpět na verzi 3.7.0.567 (Full Screen verze), ta nezlobí a pracuje korektně  A ta nová verze mi dělala neplechu i u přehrávání videa - při zamknutí kláves to neplatilo pro tu zmiňovanou střední klávesu. Při nechtěném zmáčnutí také skočil telefon z videa do menu (skončilo přehrávání videa). Pak jsem musel telefon odemknout, neboť byl stále zamčený a zase si skočit do videa a pustit si jej 
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 2 měsíců
napsal Rawac
|
|
Co jsem zkoumal, tak 8.14 je pro Symbian, 8.15 Windows a 8.16 Maemo...
Vyčetl jsem to na zahraničních fórech...
Z toho usuzuju, že 8.15 do HD fakt nenarveš...
Držte se verze 8.14 a vše bude ok ...
Já na ní jedu a vše mi jede korektně.
|
Sygic Mobile Maps (U ...
|
před 1 rok, 4 měsíců
napsal Rawac
|
|
Už se někomu na novém HX V8-32 stalo, že mu blbne budík? V off-line režimu mi už 2x za dva dny nezvonil na čas, ale pokaždé měl zpoždění cca 15-17 minut...
|
HX-V8
|
před 1 rok, 4 měsíců
napsal Rawac
|
|
Takže to bylo mezi telefonem a židlí
Vše ostatní mi funguje, akorát nesmím upravovat spodní lištu, pak mi nefunguje zástupce na Profily - ostatní úpravy mi normálně fungují (HTC hodiny, HTC kalendář atd.). Jen ta spodní lišta. Dlouho jsem zkoumal, co mi "ničí" funkčnost Profilů, až jsem na to nakonec přišel...
Holt si nechám spodní lištu originál a pokusím se na ní opět zvyknout (dosud měl jsem HTC Sense) 
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 4 měsíců
napsal Rawac
|
|
rzemlicka napsal:
taky jsem v Praze a videl jen aktualni pocasi, nastavil jsem jine mesto, aktualizoval, vratil Prahu a uz vidim i predpoved. Nemam tam zadne upravy a vsechno mi chodi bez problemu - jedu na HX-V7-15-CZ, konecne full screen!!!
Mažu vyzkoušet a uvidíme, jestli byla chyba mezi mobilem a židlí  Dám vědět 
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 4 měsíců
napsal Rawac
|
|
hogi napsal:
... Co se tyce "nefunkcniho pocasi" ...to jsem rozchodil pres Prahu, tzn. dal jsem zaktualizovat pocasi v Praze a az pote v miste meho bydliste.Bez te Prahy se mi zaktualizovat nedarilo...
Já bydlím v Praze, tahám počasí pro Prahu a stejně vidím jen "aktuální" počasí, předpověď na 4 dny se mi vůbec nenačte, stejně tak se mi nenačte předpoveď pro žádné další město.
Dělalo mi to jak na n2o4, tak na HX V8-32. Zůstávám u předchozí verze i za cenu ústupku fullscreenu. A při připojení k PC přes kabel mi při fullscreenu vyskočí symbolika, která se nepodobá ikoně "připojení přes USB", ale spíš vypadá jako "zmeškaný hovor".
Já osobně si počkám na další verzi verze 3.7.XXX, která mi snad bude fungovat korektně...
A pokud to někomu už teď jede na 100 pct, tak jen tiše závidím...
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Teď jsem ten reupload kontroloval - stáhl do PC a v pohodě rozbalil. Rozbalenou verzi tam teď dát nemůžu, hodím ji tam případně večer (teď to fakt nejde, neptejte se proč  )
Doporučuji stahovat do PC a ne přímo do mobilu (alespoň do večera, nebo než sem někdo hodí tu rozbalenou verzi).
Btw. Stahování souborů do mobilu a jejich následné rozbalování občas zlobí (patrně se někdy nedotáhnou celé, ač mobil hlásí že ano a pak to tedy při rozbalování píše: Soubor je poškozen).
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
horsefeathers89 napsal:
pls reupload
Část textu je kolemjdoucím skryta - pro shlédnutí celého textu se prosím přihlašte nabo zaregistrujte.
Bez hesla...
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Zkusil jsem a vracím se k původní verzi...
V této verzi mi kromě nastavování profilu zlobí i počasí, ukazuje město, ale pouze "aktuální stav", bez předpovědi...
A jsou zde i chyby v překladu...
Fullscreen je moc hezký, ale dávám přednost funkčnosti. Počklám si na odladěnou verzi 
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Moje zátěž?
Tady je ukázka (modem JB1)...
1/ cca 1h v místě s téměř žádným signálem
2/ cca 3,5h pouštění videa
3/ cca 1h na wifi
4/ cca 5 minut natáčení videa
5/ cca 20 fotek
6/ cca 20 minut her
7/ podsvícení displeje jelo z cca 85 pct na plno (když disp. svítil)
8/ 2x hovor (10 min celkem, byl klidný den)
9/ 8 sms
A tady druhá (modem JC1)...
1/ cca 2h video
2/ cca 1h wifi
3/ cca 15 fotek
4/ cca 15 sms
5/ cca 15 min hovoru
6/ cca 5 minut točení videa
7/ cca 45 minut kancelařiny - poznámky, kalendář atd.
8/ cca 1 hodina pohybu v místě velmi špatného, resp. žádného signálu
9/ cca 20-30 minut hry
Oboje mi sebere +- 80 pct baterky za 20h od posledního nabíjení. Oba dva modemy se chovaly +- stejně, JB1 byl možná o trochu lepší.
Jedu přes SPB Mobile Shell...
Tenhle test jsem dělal na HX V7, n2o3 vydržel o trochu déle (cca 15 pct)... A n2o4 se mi zdá krapet horší než n2o3 (co se baterie týká)...
|
Faenil n2o4
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Tak zpět k n2o4.
Dnes se mi kolega vrátil po nějaké době volna do kanceláře a první věta, kterou mi řekl, zněla nějak takto: "Ten mobil snad žere baterku i když je vypnutý.". Taky jede na n2o4.
Mě to subjektivně připadá stejné jako n2o3, možná že to je s tou baterkou o krapet horší...
Zkusím teď HX V8-31 (32) a uvidím, jak na tom budu. Mě stejně baterka nevydržela nikdy víc jak 1 den, max. 2, ale to se mi musel mobil jen válet na stole a já na něho z dálky koukal
Btw. Už někdo rozběhal VOIP na n2o4? Kolega to nějak nemůže rozběhat a já se tímhle nezabývám...
|
Faenil n2o4
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Tak jsem četl jeden post z faenil. str. ( zde). Velmi zajímavý post...
Nebudu ho nijak překládat, ani komentovat... Sami si udělejte názor...
(Asi to sem nepatří, ale nechci kvůli tomu zakládat nové téma...)
|
Faenil n2o4
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Předpokládám, že buď bude nějaká úprava a opětovné vydání HX V8-32 (verze HX V8-33  ) nebo se ukáže až ve V9ce...
Osobně se přikláním k té druhé verzi...
|
swype
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Že to rozběhal, akorát se bude muset udělat opětovný flash FW... Na videu pak ukazuje, jak mu to funguje...
|
swype
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Šlo by to... Tady máš odpověď od HyperXe 
|
swype
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Funkční odkaz na HX V7 CZ máte ode mne zde, tak to tu někdo zamkněte 
|
Nefunkční link HX-V7 ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Tady máte odkaz na mnou provedený reupload na edisk.
Jedná se o CZ verzi firmware HX V7.
Část textu je kolemjdoucím skryta - pro shlédnutí celého textu se prosím přihlašte nabo zaregistrujte.
A tady je EN verze...
Soubory jsou pouze zabaleny a jsou bez hesla.
|
HX-V7
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
janis9 napsal:
ahoj vsem.chtel bych se prosim zeptat,jaky firm.mam flesnout pokud pouzivam spbshell,ten prvni jsem pochopil ze ne,tak druhy nebo treti post?dekuju pekne. 
Můžeš kterýkoliv, SPB Mobile Shell je nadstavba operačního systému a v tomto případě je jedno, jestli máš originál, Hypera nebo Faenila (je jedno, jakou verzi si od F. vybereš, SPB by měl jet na všech třech...).
murcik napsal:
ahojky prosim vás chci se zeptat na ty kodeky na foto nerozumím tomu jestli to mám nastavit nebo co ani nevím kde se to nastavuje porad te mi děkuji
Je to přes Faenilator. K jeho rozběhání je potřeba instalace QT balíčku. Po změně kodeku je nutné udělat restart telefonu, aby se kodek korektně nastavil. A jak se dělá změna? Faenilator je strašně jednoduchý a po jeho spuštění to pochopí každý. A jaký kodek vybrat? Buď ti to je jedno, nebo máš nějaký oblínený nebo si postupně vyzkoušíš všechny a pak si vybereš. Nějaký kodek tam je předvolený, ale jaký to je, to nevím...
klofak666 napsal:
Faenilator v Menu-Nástroje mě nefunguje chvíli černý displej a pak se vrátí zpět do nástroje.
Vám to jde otevřít?
Předpokládám, že máš nainstalovaný QT balíček, bez něho to nejede, viz. oficiální str.:"THE “FAENILATOR”! It is a software written by myself in QT"
Mě vše funguje bez problémů...
Btw. Pokud máte další dotazy, podívejte se na části fóra, které se těmto problematikám věnují a taky navštivte faen. stránky. Je tam vše dobře popsané. Pokud neumíte anglicky, zkuste translátor, třeba v Google. Nejdřív zkuste sami pátrat a když nic nenajdete, tak až pak se ptejte 
|
Faenil n2o4
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Já jsem teď zase byl nějakou dobu na n2o3 (od června n2o3 -> HX V7 -> n2o3 -> HX V8 -> n2o3, a co jsem měl před létem, to si už ani nepamatuju  ), tak zkusím i n2o4. Dost často musím fotit a na foťák nemám po kapsách dost místa, tak si alespoň vyzkouším různé kodeky (stejně asi všechny budou z 99 subjektivně shodné).
Je škoda, že to nemá přetáčení klávesnice, ale to už před nejakou dobou Faenil avizoval, že toto nebude...
Uvidíme, jak bude fungovat voip. Kolega z práce na tom jede dost často a protože má taky HDčko, tak si občas zanadával, že to nemá podporu voipu, když to má i ta "blbá" Nokia
No, necháme se překvapit...
Btw. Pokud jedete na SPB Mobile Shell jako já, tak asi ten speciální HS neflashujte, stejně ho asi ani nevyužijete, protože do všeho polezete přes SPB  Já jsem to flashnul i s tím HS (z čisté zvědavosti), ale potřeba není...
|
Faenil n2o4
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Denim31 napsal:
Je někde dostupné pc studio v češtině? Já ho mám v ENG jazyce :-/
Tuším, že PC Studio v češtině není...
|
Samsung PC studio 7. ...
|
před 1 rok, 5 měsíců
napsal Rawac
|
|
Tak jsem to testnul a čísla od nimkise fachají. Testoval jsem jen čísla, ne celkovou funkčnost. Netestoval jsem ani to, jestli je všude korektní překlad...
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Musím bohužel souhlasit. Měl jsem v mobilu nejdřív n2o3 (předchozí fw ani nepočítám), pak HX V7 a dnes jsem zkusil HX V8. V8ka je - tedy alespoň podle mého názoru - ještě trochu nedoladěná. Těšil jsem se na nové věci, ale po 2h používání a mírném rozčarování šla pryč a já jsem udělal flash zpět na n2o3, se kterým jsem byl zatím asi nejvíc spokojen.
Asi měl HyperX raději počkat, doladit chybky a pustit to až po dovolené. Myslím, že těch pár dní by většina lidí ještě vydržela...
Můj názor a doporučení: Teď neflashovat, počkejte si na opravenou verzi. Pokud to dodatečně odladí, tak by to mohlo dobré... 
|
HX-V8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
V8ka byla uvolněna, včetně české verze. Odkazy ke stažení se nachází až na konci stránky o HX V8 Next gen. Takže nedočkavci a nespavci mohou jít na věc 
|
HX v8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Můj názor?
Počkej si, až budou nějaké recenze od uživatelů HX V8, porovnej si je s V7 a pak uvidíš. Myslím, že počkat den či dva by neměl být takový problém.
Nebo si tam rovnou narvi 7ku a pak třeba i 8ku a udělej si srování sám.
A když už budeš srovnávat, nezapomeň na verzi n2o3 a připravovanou verzi n2o4 
|
HX v8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Ten "translate" měl rval uši, tady máte změny v angličtině
Changes in the SPB Mobile Shell v.3.5.433:
1-Fixed precision widget battery
2-The name of the company in the Contacts dialog box
3-Sideshow for Photo frame widget
4-New Image dialog box select
5-Fixed problem when changing themes standby;
6-Support for additional formats music.
|
SPB Mobile Shell (up ...
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
No, podle posledního info to bude nejspíš ve všech jazycích, které Hyper dělá - All knowing languages will be released at ONCE when the coundown is finished !.
Sice musel ještě něco opravovat, ale snad vše stihne a pustí to rovnou i v CZ...
|
HX v8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Nebo si počkej na V8, neb:"All knowing languages will be released at ONCE when the coundown is finished !". Myslím, že to ani nemusím překládat 
|
HX-V7
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Nebo přejdi na SPB Mobile Shell, viz. zde na fóru a nebudeš muset řešit widgety. Je to samozřejmě věc vkusu a názoru 
|
HX-V7
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Sepulnation napsal:
Prosím Vás jak se dělá obnova u SPB shell? Díky
Rawac napsal:
Na tohle používám automatickou instalaci na C, E popř. F přes Autoinstaller. Flashnu FW, obnovím si základ přes PC Studio a spustím si pak autoinstalaci z předem připravené dávkové složky. Na pozadí se mi vše nainstaluje, třeba 20-30 aplikací najednou, a je po problému. U SPB Mobile Shell se dá taky udělat obnova, takže si troufám tvrdit, že do hodiny (+-) od zahájení flashe mám mobil skoro stejný jako předtím, tedy krom určité personifikace aplikací...
Většinou pokusně flashnu nový FW a pokud se mi zalíbí, tak si ho i nechám...
Já to dělám přes: střední mechanickou klávesu (Oblíbené), pak Nastavení, pak pravá dolní klavesa (na displeji), která vyvolá nabídku - Nastavení zálohování, Nastavení obnovy nebo Ukončit Shell. Nastavím zálohování a když potřebuju, tak to po flashni nebo po nějaké případné úpravě obnovím přes Nastavení obnovy.
Důležité: Pokud se udělá obnovení shellu dřív, něž se nainstalují všechny aplikace, které měly na ploše zástupce (před flashem), tak se zde objeví jakoby nepřiřazení zástupci. Po doinstalování aplikací (her, atd.) se tito nepřiřazení zástupci graficky "promění" na ty správné a odkazují tam, kam odkazovat mají (tam samozřejmě ukazovali i předtím, akorát tam předtím bylo prázdné místo)...
Snad je to napsané srozumitelně, kdyby bylo něco potřeba, napiš PM.
|
HX v8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Na tohle používám automatickou instalaci na C, E popř. F přes Autoinstaller. Flashnu FW, obnovím si základ přes PC Studio a spustím si pak autoinstalaci z předem připravené dávkové složky. Na pozadí se mi vše nainstaluje, třeba 20-30 aplikací najednou, a je po problému. U SPB Mobile Shell se dá taky udělat obnova, takže si troufám tvrdit, že do hodiny (+-) od zahájení flashe mám mobil skoro stejný jako předtím, tedy krom určité personifikace aplikací...
Většinou pokusně flashnu nový FW a pokud se mi zalíbí, tak si ho i nechám...
|
HX v8
|
před 1 rok, 6 měsíců
napsal Rawac
|
|
Další |